• Bosanski
  • English (UK)

LOGOmali

 

 

 

 

 

GUSTO – okus svih generacija

ČESTA PITANJA
PREMA KOJIM NAČELIMA POSLUJE GUSTO E SAPORE?

 Cilj Gusta je ostvariti privredni rast proizvodnjom vrhunskih proizvoda. To jamči tehnološki proces, kvalitet sirovina i znanje dobre prakse. Pri tome posluje prema načelima održivog razvoja, brine o svojim uposlenicima, zajednici i društvu uz ostvarenje privrednog rasta i profita. Brojni potrošači u BiH, Holandiji, Švicarskoj, Engleskoj prepoznali su i nagradili kvalitetu Gusto e sapore proizvoda svojim povjerenjem.

Temeljna vrijednost Gusta jesu njeni uposlenici i znanje. U njih se kontinuirano ulaže i iz njih se crpi inspiracija i inovacija.
Gusto je socijalno osjetljivo preduzeće. Kroz donacije, sponzorstva i druge aktivnosti konkretno sudjeluje u poboljšanju socijalne realnosti zajednice.
Danas poslujemo kao savremeno tržišno orijentisana kompanija. Godišnja proizvodnja firme premašuje količinu od 385 tona svježih kolača (konditorskih proizvoda) od kojih se petina izveze na evropsko tržište. Razvojni planovi usmjereni su premaa snažnoj izvoznoj orijentaciji uz naglaske na jačanju vodeće pozicije na tržištima regije. Cjelokupna proizvodnja organizirana je u skladu sa svjetskim konditorskim standardima, pri čemu se ispunjavaju najstroži zahtjevi za postizanje visoke kvalitete proizvoda – poslovanja kompanije. Takođe da naglasimo da poslovanje razvijamo uz primjenu etičkih načela i odgovornog odnosa prema sredinama u kojima poslujemo.
Unatoč stalnom povećanju konkurencije na domaćem tržištu, kompanija ostvaruje stabilan organski rast. To jest brži rast inostrane prodaje je glavni generator rasta Gusta. Među značajnim obilježjima Gustovog polsovanja je kontinuirano ulaganje u razvoj asortimana u plasiranje novih inoviranih proizvoda na tržište. Između ostaloga započeo je marketinški iskorak s osmišljavanjem novog koncepta komunikacije sa tržištima (Rusije-Bjelorusije-SAD), s naglaskom na vrhunskoj kvaliteti, pri čemu poštujemo i njegujemo svoju bogatu prošlost temeljenu na vrhunskoj kvaliteti prizvoda koju su svojom vjernošću Gustovih potrošača nagradili.

GUSTO E SAPORE
PRIČA O TRADICIJI I KVALITETU

Torta-NugatGustova proizvodnja širokog asortimana svježih kolača, keksa i tjestenine razvijana kroz 2 godine priprema i 15 godina rada osigurala je Gustu vodeću ulogu bosanskohercegovačkih proizvođača ovih vrsta proizvoda, te ga svrstala uz bok svjetskih poznatih proizvođača slastica.
U nazad 11 godina počeli smo s proizvodnjom proizvoda „Voćna štangla“ , „Dan i noć“ koji su i do današnjih dana ostali najznačajniji dio i ponos Gustove proizvodnje.
Uz početak proizvodnje svježih kolača vezana je i izrada najfinijeg deserta i kolača „Nugat torta“ koju planiramo da plasiramo do kraja 2014.godine kao ROBNE MARKE naših kupaca na veliko (IZVOZNIKA).
Proizvodnja domaćeg keksa i dijela čajnog peciva takođe se razvila na najboljoj tradiciji majstorske poizvodnje. Od svojih uspješnih početaka pa do danas brižno njegujemo tradiciju proizvodnje temeljenu na iskustvu naših majstora bogatog iskustva, vrhunskog kvaliteta i širokog asortimana (preko 282 recepta).